Stockholm har ett oändligt utbud av nöjen och sevärdheter. När det passar ert spelschema ska ni passa på att uppleva och "göra" huvudstaden när den är som finast; på sommaren.

Nedan presenteras bara ett axplock av roliga aktiviteter som ni kan upptäcka under cupdagarna, samtliga är dessutom gratis! (Åtminstone för ungdomarna; se länkar för vad som gäller för vuxna)

Flatenbadet

En barnvänlig och fin badplats i Skarpnäck med brygga, omklädningsmöjligheter, toaletter, kiosk och servering.

Läs mer om Flatenbadet.

Smedsuddsbadet

Smedsuddsbadet ligger i en vik till Riddarfjärden. Här finns en strand, stor gräsmatta och brygga med steg. Framför entrén finns en liten parkeringsplats. En gångväg går längs stranden.

Läs mer om Smedsuddsbadet.

Fredhällsbadet

Fredhällsbadet är ett klippbad med bryggor och som är inhägnat av en byggnad och ett plank. Inne på området finns en mindre gräsmatta och ett trädäck. Ned till själva badet leder trappor.

Läs mer om Fredhällsbadet.

Vasamuseet

Skeppet Vasa kantrade och sjönk i Stockholm 1628. Efter 333 år på botten bärgades det väldiga krigsskeppet och resan kunde fortsätta. Idag är Vasa världens enda bevarade 1600-talsskepp och Vasamuseet det mest besökta museet i Skandinavien.

Läs mer om Vasamuseet.

Naturhistoriska riksmuseet

Strax norr om Stockholm ligger ett fantastiskt museum för den som är intresserad av historia. Där finns också Cosmonova med otroliga filmupplevelser i världens största filmformat (inträde till filmerna).

Läs mer om Naturhistoriska Riksmuseet.

Riksidrottsmuseet

Varför inte passa på att se ett stycke idrottshistoria? Besök vår roliga och rörliga utställning SportLab som är mycket uppskattad bland barn och ungdomar. I utställningen kan du prova hur det känns när du rör dig – svindlande och härligt eller långtråkigt och arbetsamt? Lyssna på ljud från idrottens värld, testa klätterväggen, se idrottare i rörelse och känn på olika material i kläder och idrottsutrustning.

Läs mer om Riksidrottsmuseet.

Historiska Museet

Historiska museet är ett av Sveriges största museer. Varje år kommer 10 000-tals besökare från Sverige och övriga världen för att titta på en av världens största vikingautställningar, Sveriges förnämsta guld- och silverskatter, makalös medeltida konst och världsunika fynd från en av den svenska historiens mest våldsamma strider - slaget om Gotland 1361.

Läs mer om Historiska museet.

Medeltidsmuseet

Museet skildrar stadens uppkomst och medeltida utveckling. Medeltidsmuseet är ett underjordiskt museum som är uppbyggt kring tre fasta fornlämningar. De grävdes fram vid den stora arkeologiska undersökningen 1978–1980.

Läs mer om Medeltidsmuseet.