SFC och Covid-19

2020-06-08

Vi fortsätter att se över hur vi kan anpassa cupen till rådande restriktioner och har inlett dialog med Folkhälsomyndigheten samt Stockholms Fotbollsförbund. Vi kommer senast den 17 juni att gå ut med information om cupen blir inställd, fram till dess är det riskfritt att anmäla sig.

Blir det ett beslut om genomförande av SFC 2020, kommer vi ge tydlig information kring relger och förhållningssätt samt be alla anmälda lag att betala in avgifterna omgående så att vi kan sätta igång med spelscheman.

Vänliga hälsningar, SFC cupledning
2020-05-14

Just nu arbetar vi med att försöka anpassa cupen efter rådande situation och nedan kan ni ta del av de förändringar som vi planerar att införa för SFC 2020. Vi för också en dialog med Folkhälsomyndigheten och Stockholms fotbollsförbund om råd för att få genomföra cupen. Vi kommer att fatta beslut om genomförande eller att ställa in senast 17 juni.

Vi kommer detta år att låta matcherna stå i centrum och fokusera på fotbollen till max! Vi hoppas att så många som möjligt ska kunna ta del av matcherna antingen på plats eller digitalt.

Förändringar för SFC 2020:
  • Invigningen ställs in
  • Övernattande lag på skola får tillgång till två klassrum istället för ett (max 10 övernattande per klassrum).
  • Vi inför måltidsschema alternativt möjlighet till take-away för att minimera antalet gäster i skolmatsalarna
  • Prisutdelningen sker i enkelhet efter lagets sista match
  • Kiosk- och kafeteriaförsäljning sker utomhus
  • Minimalt med event som samlar folk; fullt fokus på fotbollen
  • Entré till Gröna Lund gäller endast om Gröna Lund håller öppet
  • Följande regler gäller på samtliga av våra arenor - Bara friska och symptomfria deltar i aktiviteter - Trängsel mellan människor undviks - Inga hälsningar före eller efter matcher - Mål får gärna firas, men helst inte med kramar


2020-04-25


Det är många cuparrangörer som de senaste veckorna har meddelat att de kommer att behöva ställa in årets turneringar. Den mest märkbara i raden är förstås Gothia Cup som i veckan gick ut med den tråkiga nyheten. Vi vill poängtera att alla cuper har sina egna förutsättningar och det påverkar såklart framförhållningen hos arrangörerna – vilket gör att beslut måste tas vid olika tidpunkter.

Vi på Stockholm Football Cup kan med hjälp av goda samarbetspartners och en nära dialog med kommunen skapa oss en relativt kort ledtid, vilket ger en fördel. Cupledningen har kommit fram till att vi behöver från 17 juni för att klara arrangemanget av årets upplaga, om rådande läge skulle medge att cupen får spelas. Därför kan vi vänta fram till detta datum innan vi beslutar om cupen måste ställas in.

Vi har stor förståelse för att våra internationella lag inte har möjlighet att vänta tills dess innan de fattar sina beslut. Alla påverkas av denna pandemi, men situationen varierar i olika delar av världen, både när det gäller spridningen av sjukdomen och de nationella myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. För oss är det viktigt att alla lag känner sig välkomna till vår cup - även om de inte har möjlighet att medverka denna sommar.

Fram till den 17 juni kommer vi att fortsätta förbereda oss för att SFC 2020 spelas, men naturligtvis med flexibilitet för olika scenarier. Vi hoppas att alla lag kommer att spela fotboll i sommar, oavsett om det är lokalt eller internationellt. Kraften i gemenskapen och glädjen som fotbollen ger är ett fantastiskt privilegium.

Vi håller hoppet uppe och önskar innerligt att vi ses i slutet av juli för att tillsammans vara med och skapa minnesvärda fotbollsupplevelser 2020.

Tills dess, ta hand om er och varandra.

SFC teamet

2020-03-18
*

Covid-19 påverkar oss alla på ett eller annat sätt och Stockholm Football Cup har självklart detta högt på agendan just nu.

Det är många månader kvar till cupstart och vi i cupledningen fortsätter att jobba med fullt fokus på att cupen går av stapeln som planerat den 30 juli - 2 augusti.Skulle situationen kring Covid-19 vara oförändrad den 17 juni kommer vi att ställa in årets cup och anmälda lag kommer givetvis att få tillbaka sina cupavgifter som betalats in till SFC.

Vi kommer under tiden att hålla nära kontakt med Folkhälsomyndigheten och följa de direktiv som ges från myndigheter. Samt fortsätta att planera sommarens stora fotbollsevent i Stockholm!

Vi ser fram emot att träffa er i slutet av juli och hoppas på en för alla minnesvärd cupupplevelse!


Med vänliga hälsningar

SFC teamet
Gröna lund Stockholm Stad Coca cola Laget.se Nicks Tallink Silja Line Scandic Sandborgen pool Newbody Bilia