Jonas Dyrke, SFC's Cupchef

Hej Jonas, varför valde du att starta en cup i Stockholm?

Som spelare i 20 år och tränare i 19 år har jag varit på oerhört många cuper med mina lag, men jag har saknat en större cup i Stockholm. Det finns stora cuper i flera av Nordens största städer och jag tyckte det var dags att sätta Stockholm på cupkartan!

Vad är målet med SFC?
Det är att erbjuda en riktigt bra internationell turnering med spännande matcher på bra planer i en bra cupatmosfär i Nordens största stad. Vi har också fokuserat på att hålla hög kvalitet på domarna, varför vi har anställt en domarchef och tre domaransvariga för att ge våra domare bästa förutsättningar att göra sitt jobb. När man inte spelar matcher vill vi också erbjuda Stockholms utbud av aktiviteter, så att deltagarna kommer hem med känslan av en fantastiskt rolig upplevelse.

Vad skiljer SFC från andra cuper?

SFC har mycket hög målsättning när det gäller planer, domare, spelschema, resor, logistik, boende och mat. Eftersom fokus ligger på att skapa en ”cuplevelse” erbjuds resor med SL under cupdagarna, ett rabatterat inträde till Gröna Lund, fria bad på Eriksdalsbadet och en praktisk SFC merch i cuplevelsepaketet. SFC spelas också på ett förhållandevis begränsat geografiskt område, vilket gör att man kan minska restiden och därmed hinner uppleva Stockholm och roliga aktiviteter även utanför fotbollsplanen.

Vad är det bästa med fotboll?

Jag har ju ägnat större delen av mitt liv på eller vid en fotbollsplan och jag tycker helt enkelt att det är en fantastisk idrott! Det är världens största sport, det är enkelt att utöva (krävs egentligen bara en boll och några markeringar för målburar), man kan spela över gränserna (länder, kultur, religion, språk, kön etc). Fotboll ger glädje, gemenskap och laganda. Det är att stå upp som ett lag, men där alla individer bidrar till gruppens utveckling.

Vad är ditt bästa cupminne?

Som spelare är det nog när jag som 13-åring spelade en cup i Köln, Tyskland, och bodde hos en tysk värdfamilj. Vi spelade bl.a. mot Milan, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach och Bayer 04 Leverkusen. Vi var det enda laget som tog poäng av Milan! Som ledare är det nog invigningen på Gothia cup eller finalen i Örebrocupen med mina F99:or sommaren 2011. Men det har funnits många fina och roliga cupminnen, både matcher och minnesvärda upplevelser utanför planen.

Vad får man inte missa att göra när man besöker Stockholm?
Det finns massor att göra i Stockholm på sommaren. Ta båten till Djurgården (ingår i SL-kortet) och gå på Grönan, bada på Eriksdalsbadet, åk in till Kungsan och ta en glass, flanera nere vid vattnet i Tantolunden (kanske spela minigolf?), åk till någon badplats (gratis med SL-kortet) eller promenera mellan planerna på Södermalm för att känna av storstadsatmosfären i sommarmiljö.


Tack Jonas!

Jonas går att kontakta på kansli@stockholmfootballcup.com om du har några frågor.