Stockholmsfotbollens höjdpunkt på sommaren -
Stockholm Football Cup!

Välkommen in med din ansökan så fort vi öppnar domare anmälan, besked om man får döma cupen kommer framåt våren. Anmäl dig som domare


Vi ser fram emot en fantastisk turnering, där domarna har en viktig del för att cupen kan genomföras på ett bra sätt. Domarna representerar cupen och har mycket kontakt med lagen, där stil och profil samt bemötande har en betydande roll.

Det kommer att behövas många domare under cupens gång och i slutspelet spelas även matcher med 3-domarsystem.

Vi spelar 5-, 7-, 9- och 11-manna spel och vi söker domare på alla dessa nivåer. Vi kommer även att ha ”standby” domare på huvudarenorna, som får ersättning för att vara i beredskap att hoppa in och döma vid skada/sjukdom osv. Cupen kommer att spelas i södra Stockholm.

Domargrupp

Utöver domarchefen kompletteras även domargruppen med tre domare som redan är utvalda att ansvara för respektive huvudarena (Enskede IP, Kärrtorps IP samt Skarpnäcks SF). Utefter dessa spelområden kommer de även ansvara för närliggande mindre idrottsplatser.

Viktiga datum

Den 25 juni på kvällstid kommer ett domarmöte ske äga rum där vi vill att ni närvarar. På domarmötet kommer vi presentera målsättning, förutsättningar, normer och regler. Söndagens matcher i slutspelet kommer att fördelas under cupens gång utefter prestationer.

Arvoden

Arvoden för varje enskild match kommer att presenteras längre fram. Utbetalning av arvoden sker senast i slutet av augusti eller september.

Domargruppens kravbild

  • Närvara vid domarmötet inför cupen.
  • Upprätthålla stil och profil genom hela turneringen samt vara representabel.
  • 7/9/11-manna matcherna används domarklädsel (tröja, shorts och strumpor).
  • 5-manna matcherna ser vi gärna att domarklädsel används, men vi accepterar även att döma i neutrala idrottskläder.

Fair Play

Fair Play är en viktig del i cupen där domarna kommer att få ge omdömen om lagen vilket kommer ligga till grund för cupens Fair Play priser. 

Vid frågor, kontakta: domare@stockholmfootballcup.com