Stockholm Football Cup anställer funktionärer genom Right To Play!

Under 4-7 augusti arrangeras Stockholm Football Cup (SFC) för andra gången sedan 2019 och kommer att behöva ett stort antal ledare och funktionärer för att tillsammans skapa Stockholms största fotbollsturnering. Precis som Right To Play brinner Stockholm Football Cup för att idrotten ska vara öppen för alla. Att anställa ungdomar från Right To Plays program och få in mer mångfald i olika positioner i funktionärsorganisationen är därför ett oerhört viktigt steg i rätt riktning! 

Genom ett samarbete med Right To Play Sverige har SFC anställt unga personer till flera av tjänsterna från exempelvis övergripande boendechef till skol- och planvärdar. 

 "Inte nog med att vi får hjälp att arrangera Stockholms största fotbollscup tillsammans med Right To Play, vi hjälper också till att integrera nyanlända i Stockholms arbetsliv - en otrolig häftig synergi. SFC har som vision att vara en mötesplats för ALLA oavsett bakgrund eller individuella preferenser, där Right To Plays initiativ går helt i linje med våra värderingar. Vi är både stolta och glada för vårt kommande samarbete och ser fram emot att lära känna våra nya funktionärer" säger Jonas Dyrke, cupgeneral på Stockholm Football Cup.

 Att fler arbetsgivare anställer med mångfald är ett steg för att bygga ett mer jämlikt samhälle. Idag har många unga med utländsk bakgrund sämre förutsättningar att ta sig in på arbetsmarknad, samtidigt som dessa personer upplever det svårt att ta sig in i föreningslivet i Sverige. Genom detta samarbete får unga en möjlighet att ta del av både arbetsmarknaden och idrottsrörelsen! 

 “Vi är väldigt glada över samarbetet och det finns många möjligheter för ungdomarna att ta nästa steg i sin utvecklingsresa. En har redan nu fått möjlighet till att bli övergripande boendechef och där andra kommer få varierande positioner i funktionärsorganisationen. Ett perfekt samarbete för att fler unga ska bygga sitt CV”, säger grundare och verksamhetsansvarig Anna Lindh. 


Om Right To Play: Right To Play Sverige har sedan 2017 arbetat för och tillsammans med utrikesfödda och nyanlända ungdomar att öka deras delaktighet i samhället. I samarbete med kommun, företag, idrottsföreningar och ungdomarna själva stöttar, utbildar och stärker vi målgruppen genom aktiviteter starkt förankrade i våra mål: stärkt självkänsla, utökat nätverk, förbättrade språkkunskaper och ökad arbetslivserfarenhet. Läs mer på www.righttoplay.se 

Kontakt Right To Play:
Elise Brune, projektledare
+46 73 511 85 07 ebrune@righttoplay.com